Erdemlilik
Erdem, ahlaki olarak doğru olan şeyi yapıp yanlış olanı yapmamaktır. Erdem, karakterin tamlığıdır. İnsan için en önemli erdem bilgeliktir. Kişi bilgeliği ölçüsünde yaşadığı topluma faydalı işler yapmalıdır. Bütünün faydası kişinin faydasından önemli ve önceliklidir.
Bilimsellik
Bilim, doğal dünyayı anlama, açıklama ve kontrol etme amacıyla kullanılan sistematik bir yöntemdir. Bilimsellik evreni, doğayı, toplumları, insanı ve kendini anlamasını ve doğa ile uyumlu yaşamasını sağlar. Kişi her zaman bilime dayanarak yaşamalıdır. Davranış ve düşünceler bilimsel temellere dayanmalıdır.
Doğacılık
Evren bütün parçaları ile birbirine bağlı yaşayan bir organizmadır. İnsanlar da bu bütünün birer parçasıdır. Doğada her şey bir amaç için bulunur ve bütünün düzeni içerisinde varlığını sürdürür. Kişi, doğal dengeye uyan, çevre bilinci olan, doğa ile temas eden, canlı yaşamına saygılı, tüketim alışkanlıklarını sınırlandıran, çevresinin farkındalığını artıran şekilde yaşamalıdır.
Gelecekçilik
Gelecek tasarlanabilir. Karamsar ve distopik senaryoların gerçekleşmemesi bugünün elindedir. Gelecek, bugünkü kararlarımızın ve eylemlerimizin bir sonucudur. Kişi, kendi ve sorumluluğu altındaki diğer kişilerin geleceğini en iyiye doğru şekillendirmeli, geleceğe yönelik tüm olumsuz senaryoları ön görerek hazırlıklı olmalıdır. Kişiler kendi geleceklerini düşünerek ve en iyi haliyle tasarlayarak yaşadıklarında toplumlar da bu yönde şekillenir.
Ulusçuluk
Toplum olabilmek önce aile sonra ulus olabilmekten geçer. Kişinin varlığını ve gelişimini refah ve özgürlük içinde sürdürebilmesi, bağlı olduğu ailenin; ailenin de varlığını ve gelişimini sürdürebilmesi, ait olduğu ulusun gelişmişliği ve özgürlüğü ile mümkündür. Kişi ait olduğu ulusun tarihini, kültürünü, dilini ve değerlerini bilerek ve benimseyerek ulusal kimlik bilincine sahip olmalıdır. Kişi kendi ülkesini sevmeli ve ulusal çıkarları için çalışmalıdır. Ancak kişi, kendi ulusunu önceler ve korurken diğer ulusların haklarına da saygı göstermeli ve çoğulculuğu teşvik etmelidir. Çünkü tüm uluslar kendi tarihi ve kültürel yapısını korumalı, kendi ulus devlet sınırları içerisinde özgürce yaşamalıdır. Ticari, siyasi ve kültürel açıdan uluslararası ilişkilerde çatışma yerine işbirliği ve diplomasiye önem verilmelidir. Bu sayede uluslararası bir dengenin sağlanıp, insanlığın mirası ve geleceği korunabilir.